сряда, 31 август 2011 г.

Фазите на Луната

Въпреки, че съм чувала разни хора да твърдят, че фазата на луната няма значение при магическата работа, това съвсем не е така. Пределно ясно е, че Луната оказва влияние върху живота на Земята, в зависимост от това дали е по-близо или по-далече, така например се получават приливите и отливите. Разбира се, има някои магически системи, които не се вълнуват от това каква и къде е луната, но ако се занимавате с по-традиционна магия, то е хубаво да обръщате внимание на фазата й, също както са го правили тези преди нас. Не случайно в окултизма има толкова много магии, свързани с фазите на луната и с нейната магическа сила, като цяло – всички те са обединени от термина „Лунна магия”. Сигурна съм, че сте запознати с ритуала „Сваляне на луната”, а вероятно сте чували и за подобен ритуал изпълняван от българските традиционни магьосници – „Доене на месеца”. Предполагам, че на повечето от вас е известно и че много божества са свързвани с луната – Артемида, Диана, Хеката, Селена, Бендида, Керидуен, Изида, Хатор, Тот, Мен, както и много, много други.
Вярва се, че също както луната спомага за появяването на приливите и отливите, така тя спомага и при магическата дейност. Избирането на фазата на луната, по време на която ще извършите магическата си дейност е доста лесно.

Има четири основни фази на луната, според които можете да съобразите магическата си дейност:

- Новолуние – По време на тази фаза най-добри резултати ще имате със заклинания, в които искате да се отървете от нещо – вреден навик, лош късмет, присъствието на някой неприятен човек.

- Растяща луна – По време на тази фаза най-добри резултати ще имате със заклинания, целящи придобиването на различни неща – пари, късмет, любов.

- Пълнолуние – Всякакъв вид магия е по-силна в нощта на пълната луна! Дори на места се е вярвало, че само по време на пълнолуние магьосниците бъркат своите отвари и правят своите магии. Счита се, че най-ефективни са заклинания свързани с личната сила и магическите енергии. Според много български заклинания, пълната луна е и периода, в който да направите заклинания за богатство и пари, или пък за силна любов.

- Намаляваща луна – Това е времето, когато най-добре действат заклинания за причиняване на вреда и разрушение, но също така и за отвръщане на атака.

За да определите каква фаза на луната е в момента можете да проверите в интернет (посочила съм една хубава страничка най-отдолу на статията) или просто да отправите поглед към нощното небе. На мен дядо ми обясни нещата така:

Пълнолуние е когато луната е пълна, цяла; новолуние е, когато тя съвсем не се вижда, сякаш я няма; ако лунния сърп изглежда като буквата „С”, то тя се Смалява или намалява, а ако изправиш показалеца си и го „доближиш” до лунния сърп в небето така, че да получиш буквата „Р” то луната Расте.

Въпреки, че звучи доста по детски, този метод ми е помагал много пъти и е изключително лесен за запомняне.

За край ви предлагам едно хубаво клипче, свързано с фазите на луната, а най-отдолу на статията можете да намерите и още няколко полезни и интересни сайта, свързани с нея!
Полезни и интересни сайтове:



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.