неделя, 3 март 2013 г.

За предпазване от негативни влияния

Една от основните причини, поради които повечето хора започват да се интересуват от окултизъм, е наличието на някакъв проблем в тяхното ежедневие, който те определят като свръхестествен. Най-често това са предположения за зловредни влияния, магии или дори присъствие на дух на починал човек. Първото, което трябва да направите, ако имате такива съмнения е да отхвърлите всякаква възможност за рационално обяснение на вашите проблеми. Например това, че не можете да си намерите работа може да се дължи на общото икономическо положение в страната или на неправилно формулирано CV; това че сте скъсали с приятеля/ката си може да не се дължи на магия, а на това, че вече той/тя не изпитва нищо към вас; това че чувате странни звуци в апартамента си, може да не е дух, а ремонт на водопровода няколко етажа над вас и т.н. Доста често хората са склонни да търсят причината за проблемите си на най-невероятни места, вместо да признаят, че всъщност "грешката" е в тях самите. В такива случаи, за да преодолеете трудностите е най-добре да бъдете откровени със себе си. Разбира се, има и хора, които наистина имат проблем от, така да се каже, свръхестествен характер. Заклинанията, които съм подбрала от моят любим интернет източник MagicGateBg и любим автор damnameneus, са именно за тях.

1. Заклинание за защита от магии

В петък на растяща луна през деня купете кибрит, в полунощ запалете първата клечка и кажете:

"Камо Гамо Фаро. Аде Демо. Аль Верро." 

Изчакайте я да изгори напълно, с останалите направете същото, като над всички казвайте горното заклинание, а над последната кажете: 

"Уза Хомо Аль Верро."

Съберете угарките в хартийка и ги носете със себе си в течение на три дни, а след това ги изсипете пред и зад прага на дома си.


2. Заклинание против врагове и сплетни

Това е един античен обред за предпазване от хорски злини, може да се направи самостоятелно или да се включи към жертвен обред, като това заклинание да е на мястото на молитвата, обикновено може да се ползва в такъв случай, когато проблемът е доста сериозен. Заклинанието няма да направи така че да не ви говорят, това е нормално, а да спрат определен тип приказки за вас.

Застанете прид олтара и преплетете пръстите на двете си ръце, кажете 7 пъти:

"Ермалоотх, Архималоотх, аз славя Вашите свети и велики имена, които са почитани в небесата, затворете устите на говорещите против мен /името/, роден/а от утробата на /името на майка ви/. "


3. За предпазване от врагове

Раздават се 40 сладки, като на тях се бае:

"Укртявам сърцата лъвски, змийски и кучешки.
Лъвовете да не реват, змиите да не хапят, кучетата да не лаят!
Да бъде!"


4. Ритуал за предпазване от дух на починал човек

Когато някой е починал, но по една или друга причина духът му притеснява живите тогава има редица обреди, които се правят, едно от нещата които може да се направи е следното. Прави се помен на починалия, правят се две кръстчета, по възможност от трепетлика, равнораменни, с цел да се възстанови хармонията, едното от кръстчетата се заравя в гроба на починалия, другото се закачва над вратата. По прага и по первазите на прозорците се наръсва с маково семе и се казва докато се ръси: 

"Докато не го изброиш да не влезеш!" 

След това на залез, се слага на въглени тамян и корен от бял оман да кадят и се застава на входната врата отвътре с лице навън, казва се следното 3 пъти: 


"Иди там, където трябва да лежиш, 

където зъбите не се разделят, 
очите не гледат, където мъртвите спят. 
Гробовете заровени, 
ковчезите затворени, 
с гвоздеи заковани. 
лека ти пръст и свято ти място на тебе /името на умрелия/!"

Оставят се въглените до вратат да догорят и на другия ден се изхвърлят на кръстопът.


Източници:

1 коментар:

  1. Ех колкото и да вярвам в тези неща, то още повече ме е и страх.Особено от някакво урочасване, което знаем че може да стане и случайно но може и не.Мен лично са ме урочасвали от злоба, не знам какви са тези хора........както и вие пишете наистина доста често хората са склонни да търсят причината за проблемите си на най-невероятни места, вместо да признаят, че всъщност грешката е в тях самите. В такива случаи, за да преодолеем трудностите е най-добре да бъдем откровени със себе си. И ако сме такива, то няма как да правим мръсни номера ще живеем с мир със себе си,което е трудно иначе.

    ОтговорИзтриване

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.