понеделник, 27 май 2013 г.

Фотоалбум "Нашите олтари"


Трябва да призная, че първото нещо, което правя, когато попадна в някаква фейсбук група или страница, посветена на окултизъм, езичество или мистика, е да разгледам снимките. Убедена съм, че голяма част от вас правят абсолютно същото. Едни от най-интересните албуми за мен винаги са били тези, в които потребителите са споделили фотоси на своите собствени олтари. Там всеки олтар се различава от другия коренно - от цвета на свещите до култовото изображение. Понякога са в дома на практикуващите, понякога са в дворовете им, а често са и някъде сред природата. Някои олтари са лични, други се ползват от групи. Всичко това ги прави уникални!

Така се замислих, че не съм виждала подобно нещо на българска почва и ми дойде идеята да дам възможност на своите читатели да споделят олтарите си, ако имат такова желание. Не мога да ви дам конкретен отговор на въпроса "защо да го правя?" Това може да е желанието ви да споделите нещо, което не можете да споделите с някой друг; усещането, че сте част от някаква по-голяма общност; да потърсите съвет - дали сте подредили добре и правилно олтара си; да се похвалите с красивите си свещници или дори просто да покажете на начинаещите, че има хора, които не се притесняват да покажат, че имат олтар!

И така - нека покажем ВАШИТЕ олтари. Независимо дали направени у дома или някъде сред природата, независимо дали временни или постоянни, независимо дали по някакъв повод или просто ежедневната ви подредба. Всеки, който желае да се включи може да изпраща снимки или на познатия ви e-mail: cath@abv.bg или чрез функцията "Съобщение" на страницата във фейсбук. Събраните снимки ще бъдат публикувани в албум именно там.

Разбира се, има и няколко условия, за да бъдат включени снимките ви в албума:

1. Снимката да е придружена с описание (на кирилица) както следва:
а) Име/Псевдоним на притежателя
б) Повод, за който е аранжиран олтарът (ако има такъв)
в) Традиция, религия или система, според която е аранжиран олтарът

2. Снимката да е съобразена с основните изисквания към публикуваните изображения във фейсбук.

Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.