петък, 27 септември 2013 г.

Турмалин


Турмалинът е камък, който може да бъде оцветен в най-различни цветове: от черно до синьо-черно, тъмно кафяво, жълто, синьо до тъмно зелено, червено и червено-лилаво, розово и дори без цвят. Някои негови вариации дори променят цвета си, когато са изложени на различна светлина – естествена или изкуствена. Но най-разпространените цветове са зеленото и розовото.

Талисмани и амулети

Като амулет, турмалинът от всички видове помага за запазването на младостта и укрепва брака. Счита се, че той има способността да осигурява безопасност при създаване на потомство и да увеличава мъжката потентност.

Лечебни свойства

Има положително влияние върху ендокринната и нервната системи. Премахва страхове, изостря вниманието към чувствата и нуждите на другите хора. 

Магически свойства

Смята се, че червеният турмалин притежава най-мощната магическа сила и неговите най-ценни качества са, че носи късмет в любовта на мъжете, повишава  тяхната енергия и засилва потентността им. Зеленият турмалин поглъща излишъците от енергия и успокоява нервната система. Многоцветен турмалин – червено и зелено – е камъкът на творческите и еротичните импулси, за който се вярва, че запазва младежката жизненост.

по материали от: 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.