петък, 10 юни 2011 г.

Минало, настояще, бъдеще

Значение на позициите:

1. Минало

2. Настояще

3. Бъдеще

Публикувам тази подредба първа, защото, освен, че е абсолютна класика, е и една от тези подредби, които се запомнят най-лесно, заради привидната елементарност на структурата си. Казвам привидна, защото въпреки, че при нея имаме само три карти, тълкуването им може да отнеме доста време и е истинско предизвикателство. Много от вече напредналите с карти таро продължават да я използват, въпреки широко разпространеното мнение, че тя е "елементарна", "лесна" и само за начинаещи.

Действително подредбата е подходяща за начинаещи и то в много аспекти. От една страна, разбира се, е това че не е сложна, помни се лесно и така можете спокойно да се концентрирате върху картите и тяхното значение, вместо непрекъснато да се чудите "коя карта кога трябваше да сложа и какво значеше". От друга страна подредбата ще ви помогне да развиете способността си да обяснявате и да тълкувате в подробности картите, тъй като имате само по една карта за огромен период от време. В началото може и да изпитвате известни затруднения, но с практиката те ще стават все по-малко и по-малко.

Подредбата е предназначена за цялостен поглед върху Миналото, Настоящето и Бъдещето, но според предпочитанията ви, може да се ползва и по друг начин. Например за определяне на Миналото, Настоящето и Бъдещето в любовен план, отнесено към приятелските отношения или към работата. Въпрос на избор.

Успех! И помнете - колкото повече работите с вашите карти, толкова повече ще научавате от тях!

1 коментар:

  1. :) Гледам на таро от години, но тази подредба си остана класика и действително не е никак елементарна, защото трябва да извлечеш максимална информация от картите. В един момент картите ми сами я доразвиха, добавяйки четвърта карта, сигнификатор, карта за същината на ситуацията, която може би ни убягва. Вече гледам само така в 90% от случаите. Препоръчвам на абсолютно всички, начинаещи или не.

    ОтговорИзтриване

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.