вторник, 19 юли 2011 г.

"Магическото Домакинство"


Една от най-популярните книги за уика, "Магическото домакинство" на уважаваните автори в тази област Скот Кънингам и Дейвид Харингтън, е чудесно описание на някои от най-разпространените домашни магии в уика. Написана на достъпен език и разделена, също както и домовете ни, на различни части, тя дава ясна представа за това какво трябва да направим в кухнята, спалнята, банята, а дори и в градината, за да си осигурим магическа защита и да привлечем благотворни енергии.

За начинаещите в областта на уика, тази книга е безценен наръчник, също както кулинарните книги са от огромна полза за младата домакиня. В "Магическото домакинство" са описани лесни за изпълнение ритуали за пречистване на къщата, за зареждането й с положителна енергия и др.

Нека направя само уточнението, че книгата е писана конкретно за вярванията, които са разпространени в уика. Традиционните български магии и поверия, свързани с дома, нямат нищо общо с тези, описани в книгата. Така че ако желаете да се занимавате с домашна магия, която е характерна за нашата страна, ще трябва да потърсите друг източник.

Отделно от това книгата е приятно и интересно четиво. Намира се лесно на българския пазар и цената му е доста приемлива. Ако се занимавате с уика и искате да знаете повече в областта, тази книга ще ви е много полезна!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.