понеделник, 18 юли 2011 г.

Pagan Federation International в България

Най-глобалната езическа организация за мен, а и не само, е Pagan Federation International (PFI) и за това с огромна радост мога да съобщя, че след известно време на затишие нейният клон в България отново функционира.

Федерацията на Паганистите в България е част от Международната Федерация на Паганистите, която е регистрирана неправителствена организация, основана през 2005 година. Тя е филиал на Федерацията на Паганистите, основана през 1971 година с цел да подпомага и защитава правата им по света. Всеки, който е навършил пълнолетие (18 години) и споделя целите и интересите на Федерацията, може да се присъедини към нея.

Според мен Федерацията на Паганистите в България може да бъде в помощ както на начинаещите паганисти, така и на по-напредналите. От една страна тези, които тепърва навлизат в света на езичеството ще намерят по-бързо и по-лесно нужната им информация, както и ще могат да създадат нужните им социални контакти с хора, имащи сходни вярвания. От друга страна тези, които вече имат известен опит ще имат възможност да се информират навреме за предстоящи събития не само на територията на България, но и по целия свят, да увеличат знанията си и също както начинаещите - да се срещнат с нови хора. Също така считам, че клонът на PFI в България може да бъде от огромна полза за премахване на неправилното и широко разпространено разбиране у нас, че тези, които имат различни вярвания от общоприетите трябва да се крият, да не показват и дори да не говорят за това в какво вярват.

За повече информация, можете да посетите Фейсбук страницата на Федерацията на Паганистите в България:

http://www.facebook.com/pages/Pagan-Federation-International-Bulgaria/233938556627688?sk=info

Както и да им пишете на:

pfi_bulgaria@paganfederation.org

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.