неделя, 9 октомври 2011 г.

Азурит

Азуритът е минерал с наситен син цвят, близък с малахита. Една от версиите за произхода на името му е, че то произлиза от арабската дума "azul", която означава "син". В древността този камък е бил използван за получаване на тъмно синя боя. В Египет вярвали, че азуритът е магически камък, който може да увеличи духовната сила на човек.

Азуритът е камък, който разширява кръгозора и предразполага към преосмисляне на заобикалящата ни среда. Ако преминавате през труден и напрегнат момент от живота си, пробвайте да носите бижу с азурит - счита се, че той ще успокои и съсредоточи мислите ви в правилната посока.

Талисмани и амулети

Като талисман азуритът се препоръчва на адвокати, съдии, критици и публицисти - всички тези професии, които са ангажирани с публичност и където честността се счита за задължително качество.

Лечебни свойства

Вярва се, че азуритът помага при високо кръвно налягане; намалява времето, необходимо на счупените кости да зарастнат; помага срещу меланхолия, халюцинации, истерия, епилепсия и други заболявания на централната нервна система. Счита се, че азуритът пречиства кръвта и жлъчката и помага при заболявания на очите и инфекции на кожата. Но най-върхови лечебни свойства са му приписвани, когато се употребява за лечение на болести, типични за зодиакалния знак Везни.

Магически способности

Азуритът е способен да елиминира негативната енергия; той притежава множество лечебни свойства и поради това е способен да упражни позитивно влияние във всяка една сфера от живота ни, независимо дали са на физическо или ментално ниво.

по материали от: http://www.jewels-empire.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.