събота, 29 октомври 2011 г.

Кръвта на Бога

Не, не става въпрос за някаква извратена вещерска практика, а за напитка, подобна на сангрия - или вино с определени добавки и подправки. Едно от най-забавните неща, с които се срещнах в началото на заниманията си с окултизъм беше именно тази напитка. Като любител на качествените вина малко бях ужасена от подобно "похабяване" на материала, но в крайна сметка резултатът е доста приятен. Отнема няколко опита, докато го пригодите до собствените си предпочитания, но определено си заслужава. Казват, че това е напитка за Сабати и други подобни празници, но нищо не ви пречи да си я правите и просто заради смия вкус. Количеството, което ще получите ако следвате рецептата е доста голямо, така че можете да я направите и наполовина.



Ето и самата рецепта:

Продукти:

2 бутилки червено вино
2 пръчки канела
10 с.л. мед
20 с.л. коняк
1 ч.л. червен пипер (аз мисля, че ще стане по-добре с няколко зърна черен пипер)
2 смачкани портокала
1 пак. ванилия
1 ч.л. шафран (може и от по-евтиния)
1 ч.л. стрит джинджифил

Начин на приготвяне:

Вземете дълбок съд и в него сложете всички изброени продукти. Ако напитката е за ритуални цели, кажете:


"Дар на Земята и Огъня, приеми силата на Кернунос,

превърни се в магическото питие на Авалон,

та да усетя неговата мощ,

лей се във вените ми, както се лееш в тези на Бога,

за да може да вибрира в тялото ми,

за да бъда достоен в неговите очи"

Сместа отлежава 24 часа, след което трябва да я прецедите, най-добре през марля, и е готова за консумация. Може и да се бутилира.

Що се отнася до моето лично мнение, то е че виното, само по себе си е магическа напитка, заради трансформацията, която претърпява - от живот (гроздето), през смърт (откъсването му от лозата) и отново живот, но под друга форма (вино). Поради тази причина в древността, както и в наши дни, то е запазило свещения си статут в много религиозни системи, включително и в християнството. Ето защо не е нужно да добавяме към него други съставки или да казваме заклинания, за да го наситим с мистицизъм и сила - то си ги има!

Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.