вторник, 14 февруари 2012 г.

Котешко око

Котешкото око е кварцов камък, пронизан от маслиненозелените кристали на рутила. Когато се движи бавно, линия от светлина преминава по повърхността му, наподобявайки окото на котка, от където идва и названието му.

Талисмани и амулети

Вярва се, че използван като талисман Котешкото око прави приносителя си емоционално стабилен, укрепва духа му, предпазва от уроки, астрални атаки и също така засилва семейните връзки. Счита се, че освен това е способен да засили волята на собственика си. Котешкото око повишава концентрацията, което го прави особено подходящ за ученици и студенти. Като амулет подхранва любовните чувства и предпазва от изневяра.

Лечебни свойства

Счита се, че Котешкото око е лек срещу храносмилателни проблеми, тъй като действа като разслабително. Котешкото око е полезно за хора с високо кръвно налягане, тъй като се вярва, че намаля кръвното налягане. Също така помага при умора и раздразнителност.

Магически способности

Вярва се, че Котешкото око предпазва и увеличава богатството на този, който го носи. За тази цел се препоръчва да се държи на същото място, където и парите.

по материали от: http://www.jewels-empire.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.