неделя, 23 октомври 2011 г.

Разбъркване на карти Таро

Забелязала съм, че доста малко внимание се обръща на това как да разбъркваме картите Таро, ето защо публикувам този клип:



Какво мислите за показаните методи? А вие как разбърквате своите карти?

5 коментара:

  1. О, Кат, много полезен клип, отдавна си търся нещо такова. На първия принцип изобщо не съм привърженик, наистина не бих искала да си огъвам така картите, особено когато самата ми колода е по-голяма от Уейт и с моите малки ръце като цяло бъркането си е много трудна работа. Иначе принципно аз ползвам два метода комбинирано: Единия е като втория, който е показан в клипчето, просто хващам картите и така. После оставам колодата на масата, хващам приблизително една третинка и я поставям до колодата. Хващам втората третинка, обръшам я с дланите си (така че половината карти в нея да се обърнат наобратно)и след това поставям третата третинка отгоре. Така ги бъркам принципно три пъти.

    ОтговорИзтриване
  2. И аз в началото имах известни предубеждения за първият метод, в който самата колода може да се поогъне повече от необходимото. Но с времето разбрах, че именно този начин на разбъркване дава оптимални резултати при мен. Комбинирам го със стандартното разбъркване, след което цепя на три купчинки и ги събирам. Лично аз не използвам обърнати карти.
    А иначе наистина с по-големите карти става много трудно, дори и да имаш дълги пръсти! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Аз ги разбърквам с лявата ,а с дясната ръка ги държа.Не ми е удобно по показания начин.

    ОтговорИзтриване
  4. Аз съм малко предубедена към розетката. Не само защото се огъват, а защото картите имат по-малко избор (математически погледнато) да се подредят по начина, по който искат. Обикновено използвам третия метод показан в клипа, като оставям картите да се "изплъзват" от пръстите ми така, че те сами да се доподредят. Ако карта случайно падне при бъркане задължително я поглеждам, това обикновено е някакъв допълнителен знак, който ми помага при гадаенето. Понякога гледам и картите, на които цепя при бъркането. По-важното според мен е да си концентриран над въпроса си през цялото време. Понякога бъркам с минути докато усетя, че е време да цепя, понякога дори не разбърквам, а само цепя тестето. Знам, че много хора го правят с определена ръка, при мен като че ли това не е от голямо значение.

    ОтговорИзтриване
  5. А някой ще коментира ли картите, които му се падаха на него ; ДД?

    ОтговорИзтриване

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.