петък, 2 декември 2011 г.

Малки съвети относно правенето на заклинания


Има много неща, които биха ви помогнали, за да успеете с дадено заклинание и тук ще ви запозная с някои от тях. Това са тези странични неща, на които повечето начинаещи или не обръщат никакви внимание или се вманиачават в тях, а по-напредналите считат за нещо толкова естествено, че много често не ги споменават, а според мен това не е особено правилно. И така, вероятно най-важното нещо при правенето на заклинание е....
1. Правилното заклинание
Не случайно избирам да започна именно с тази „малка подробност”. Подбирайте заклинанията, които правите изключително внимателно, съобразявайки се реално не само със собствените си възможности, но също така и с целта си. Например не си харесвайте заклинания, които трябва да се правят на открито, ако нямате възможност да излезете или ако няма да се чувствате спокойно, правейки магии навън. Или не използвайте любовна магия след скандал с половинката, при положение, че ще е по-добре да направите просто някакъв вид молитва за сдобряване. Избирайте внимателно и прецизно заклинанията, които смятате да използвате. Мислете също така за възможните последици, както за вас, така и за хора, които заклинанието би могло да засегне. И разбира се – избягвайте негативни вмешателства в чуждия живот, най-малкото защото е твърде гибелно и за вас!
2. Подходящи материали и съставки
Колкото и да е неприятно и сложно понякога, редно е да се ползват правилните материали и съставки за заклинанията. Например ако за благовоние пише тамян, не е нужно да го заменяте излишно с индийска пръчица, само защото просто ви мързи да отидете да си купите тамян. Или ако пише крило от прилеп, то не можете в никакъв случай да го замените с хартиено такова!!! Ако ли пък съставките на заклинанието са много скъпи или не можете да ги намерите никъде (включително и в онлайн магазини, в които има почти всичко!), то можете да направите замяна – било то на съставката или още по-добре на самото заклинание. Лошото при заместването на съставките е, че трябва да знаете точно кое с какво бихте могли да заместите. Някой път ще говорим и за това. До тогава ви съветвам да се придържате към заклинанията такива, каквито са и да търсите най-подходящия (и изгоден) вариант за вас.
3. Вярата ви в това, което правите
Разбираемо е, че след като правите дадено заклинание, то трябва да вярвате в неговата сила и успех. Магията не е някаква игра, с която да се забавляваме, ако ни е скучно – нужна е отдаденост, старание и вяра, а не само рутинното „искам, искам, искам”.
4. Вашият собствен опит
В никакъв случай не се надценявайте! Ако сте начинаещ, по-добре е да започнете с някаква гадателска техника или изучаване на дадена система или традиция, от колкото с призоваване на демони. С времето ще придобиете опит и ще можете да се занимавате и с по-силни заклинания, но надценяването може да бъде изключително опасно за вас. Казвам опасно, защото има известни случаи, при които заради неправилна употреба на магически заклинания, хора са стигали до лудницата, или дори до по-неприятно развитие на живота си. Не бъдете мазохисти, бъдете търпеливи и внимателни!
5. Детайлите
Отделете достатъчно време на самата подготовка преди заклинанието – подреждането на олтара, ритуалното пречистване, създаването на подходяща атмосфера и най-вече – отделете време, за да се запознаете НАИСТИНА с какво се захващате. В българския фолклор има една много подходяща поговорка за този случай „Бързата кучка – слепи ги ражда!” Не допускайте бързането да ви напакости.
Ако имате въпроси или искате да добавите още нещо, пишете ми в коментарите!
Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.