неделя, 23 декември 2012 г.

Линиите върху дланта

Най-познатата част от хиромантията е именно разпознаването на линиите на дланта, ето защо те са логичното продължение на предишната статия "Хълмовете върху дланта".

А - Поясът на Венера символизира мечтите, бляновете, а и склонността към еротични преживявания. Колкото по-силно е очертана тази линия, толкова по-силно изразени са тези качества.

Б - Линията на Уран (на интуицията) е силно изразена при хора, способни да предсказват бъдещето, да се занимават с парапсихология и лечителство, и обратно.

В - Линията на сърцето, наричана още Линия на любовта, разкрива скрития у човека емоционален и любовен потенциал. Ако тръгва от хълма на Сатурн, говори за пресметливост, емоционална студенина и дистанцираност. Островчето* върху тази линия подсказва неочаквана бурна любов. Ако линията върви рязко надолу, това говори за сантименталност, душевни колебания, липса на решителност в сърдечните дела. Прекъсванията могат да означават разочарования. Ако е много дълга, е характерна за завистливите, ревнивите и хора, които обичат да държат партньора под своя власт.

Г - Линията на Аполон, наричана и Линия на успеха, е трудно откриваема. Ако е къса и води началото си от Линията на сърцето (В), говори за наличието на талант и богато въображение. Ако е дълга - за успех и благосъстояние. Ако се състои от малки линийки, символизира едно необикновено добро сърце, чувствителност.

Д - Линията на живота започва от основата на палеца и образува дъга между хълма на Луната и хълма на Венера. Тя характеризира жизнения път на човека, неговите предразположения, вътрешна сила, енергия и жизненост, какво е преживял и как му се е отразило на здравето и способностите. Дълбока и ясно изразена, тя показва добро кръвообращение и обмяна на веществата, естествена устойчивост, добро здраве, развити инстинкти. Хората с такава линия са добросърдечни, толерантни, чувствителни, темпераментни, оптимисти. Такава линия е знак и за спокойни старини. И обратно - ако е плитка, размита е белег за лабилност и склонност към боледуване. Ако е къса или образува широка дъга, отдалечена от палеца, предсказва неблагоприятни ситуации, неудовлетворение, изтощение, такива хора често сами си създават проблеми поради липса на самоконтрол, не се задоволяват с малко, и искайки да постигнат повече се изхабяват. ако дъгата достига чак до хълма на Луната, човекът е несигурен, постоянно търси своята социална позиция. И обратно, ако е близо до палеца говори за неспокоен дух.

Е - Линията на разума често започва откъдето и Линията на живота (Д). Ако е двойна говори за силно развит интелект, но и егоизъм, болезнени амбиции, когато е дълга и дълбока. Когато е права е знак за реализъм, деловитост. Ако върви надолу показва голяма фантазия, художествени заложби, а нагоре - проницателност, материализъм. Островчетата подсказват за проблеми с концентрацията и склонност към мигрена.

Ж - Линията на съдбата (на Сатурн) е от средния пръст перпендикулярно надолу. Символизира ролята в живота, професионалната кариера, отговаря на въпроси, свързани с щастието, разочарованията, шансовете и успехите. Ако започва от средата на дланта и достига до средния пръст и е силно изразена, е знак за щастие и успехи. Ако върху дланта на жена тази линия започва от китката и върви право към хълма на Сатурн, то тя може да остане стара мома. Ако тази линия завършва раздвоена върху хълма на Марс, това говори за нещастен брак. Щом започва от хълма на Венера, нейният носител ще сключи брак рано, но в него няма да има любов и щастие. Ако тръгва от хълма на Луната и върви към хълма на Сатурн, нейният носител ще има успехи в живота, във всяко едно отношение. Ако започва от хълма на Луната и свършва върху Линията на сърцето (В), осначава неудовлетворение в любовта и неуспехи в кариерата. Когато тръгва от Линията на живота (Д) и е добре оформена, е белег за щастлив живот и успехи. Ако е с прекъсвания или е раздвоена, нейният носител намира удовлетворение в работата, но щастие само в добрата връзка. В името на семейството е готов да пожертва и кариерата си. Ако тази линия е едва видима, говори за спокойствие и безгрижие, но и за потребност от релаксация. Хората с такава линия не "летят" високо, но и не "падат" ниско. Ако линията е дълбока, ясно видима, е знак за работохолизъм, характерна е за активните хора, които имат шанс да постигнат успех.

З - Линията на Меркурий, в зависимост от това дали е дълбока и ясно изразена, или е плитка и едва забележима, показва доколко човек е издръжлив в тежки житейски ситуации и дали умее да се приспособява.

Разбира се, тези определения не са миродавни. Както при всяко едно гадателско средство и в хиромантията знаците и тяхното значение имат множество интерпретации, вероятно поради това, че всеки вижда нещата по различен начин - това, което е лош знак за мен, може да е добър знак за някой друг. Така че не се отчайвайте, ако имате къса Линия на живота, нямате Линия на разума или пък Линията на съдбата ви завършва върху хълма на Марс.

*Островчетата представляват малки овални форми в основните линии.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.