четвъртък, 20 декември 2012 г.

Хълмовете върху дланта

Преди няколко дни попаднах на тези мои почти исторически рисунки и записки, които си спомням, че още като ученичка преписвах от някъде. Лично аз не се занимавам с хиромантия, но ми се стори любопитно да споделя с вас своето "откритие". Кой знае, може да е полезно за някой, така че погледнете лявата си ръка и я разгледайте добре...

Хълмовете върху дланта

А - Хълмът на Венера е символ на любовта, жизнеността, домашното огнище. Ако е умерено добре оформен, е знак за деликатност, чувствителност, добър характер, благоразумие. Ако е прекалено изпъкнал, е белег за егоизъм, променлив характер. Плоският и слабо оформен хълм е характерен за емоционално студените хора.

Б - Хълмът на Марс, когато е добре оформен, говори за амбициозност, силна воля, упоритост. Плоският показва липсата на смелост и енергия.

В - Хълмът на Аполон (Слънцето), ако е умерено добре оформен, е признак за интелигентност, щедрост. Прекалено добре оформеният говори за лекомислие и похотливост. Този хълм липсва при алчните и буйните хора.

Г - Хълмът на Сатурн, ако е умерено развит, говори за вярност, интелигентност, смелост, правдолюбие. Прекалено изпъкналият разкрива равнодушие и суров нрав. Плоският показва склонност към песимизъм.

Д - Хълмът на Меркурий, умерено добре оформен, говори за активност, смелост, искреност. Прекалено изпъкналият - склонност към интриги, плоският - нерешителност.

Е - Хълмът на Луната, умерено добре оформен, разкрива щедрост и благ характер. Прекалено изпъкналият означава непостоянство и буен нрав, а плоският - потайност.

Ж - Хълмът на Юпитер, добре оформен над основната става на показалеца, говори за гордост и високомерие, достигащи понякога до егоизъм и арогантност. Плоският е знак за непостоянство, а умерено добре оформеният - за материални успехи.

З - Долината на Марс, умерено развита и оформена, говори за смелост и мъжество, силно изпъкналата - за труден характер, а плоската, обратно - за слабохарактерност.

Продължение - "Линиите върху дланта"!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.