понеделник, 4 юни 2012 г.

Транзит на Венера



На 5/6 юни тази година ще се станем свидетели на едно необикновено астрологическо събитие - транзит (или пасаж) на Венера. Гледано от земна перспектива втората по ред планета от Слънчевата система ще премине пред видимия диск на Слънцето. Въпреки че ще започне в 1:09 през нощта на 6 юни, в България явлението ще може да се наблюдава едва след изгрева на Слънцето (5:29 за Варна, 5:49 за София). Ще имаме възможността да наблюдаваме за около 2 часа как планетата Венера бавно преминава пред Слънцето. В 7:38 (за София) е т.нар. трети контакт, когато дисковете на Венера и Слънцето ще се допрат вътрешно и планетата ще започне да “излиза” от Слънчевия диск. Явлението ще приключи, когато планетата напусне изцяло диска на Слънцето в 7:55 (за София). Това ще е последният транзит на Венера до 2117 година.


Много езичници възприемат това явление като знак от Богинята, изхождайки от това, че още от древността планетата Венера е свързвана с нея. Всеки от вас, който смята за редно на този ден да почете Венера/Афродита може да го направи по начин, съобразен с личните му вярвания, но е хубаво да има предвид и това, което ни е известно от древността за тези богини (например Омиров и Орфеев химн към Афродита, вярвания, обреди и др.)


Въпреки че за мен са странни практиките на "медитиране" върху каквото и да било, защото медитацията като цяло означава освобождаване от всякакви мисли, тук ще публикувам едно събитие, свързано с транзита на Венера, и което може да представлява интерес за някои от вас: Return of the Goddess


Успех и помнете - почитта, която изразявате към боговете е по-важна, от колкото начинът, по който изглеждате докато я изразявате!


Източници и интересни връзки:



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.