четвъртък, 23 юни 2011 г.

Как да разбера дали имам направена магия?

Редакция 26.05.2016.

От започването на блог-а това е най-често четената публикация. Когато я пуснах, не мислех, че ще предизвика такъв невероятен интерес. За изминалите 5 години научих много неща и започнах да изпитвам по-голяма отговорност към читателите си. Ето защо реших, че вече не искам да оставя информацията, написана в тази ранна публикация, да остане без личния ми коментар. А личният ми коментар вече съвсем не е в полза на тази практика. Въпреки това, оставям публикацията в нейния автентичен вид, защото от една страна смятам, че това е коректното спрямо читателите поведение, а от друга, за да се види, че всеки може да сгреши - важното е не да замазваме грешките си, а да ги поправяме.

Личното ми мнение за тази практика можете да намерите ТУК. Добре е да го прочетете преди да продължите нататък.

Вероятно най-често задавания въпрос в сферата на окултизма е


Как да разбера дали имам направена магия?


Съществуват невероятно много т.нар. „магове”, които на драго сърце ще ви кажат, че имате страшна черна магия и ще ви поискат трицифрена или четирицифрена сума, за да я развалят. За съжаление, повечето хора занимаващи се с окултизъм са го превърнали в доходоносен бизнес, търгуващ с чуждото нещастие. За тях ще говорим по-подробно друг път.


От друга страна има множество методи, които се разпространяват най-вече в интернет, чрез които сами да определите дали имате направена магия. Проблемът при тях е, че повечето са твърде общи, други са силно повлияни от това, че сами се диагностицирате, а трети чисто и просто са плод на нечия фантазия. Но основният минус при тези методи е, че в крайна сметка дори и да разберете, че имате направена магия, то няма как да я развалите сами. Така отново сте на изходна позиция, в която трябва да търсите помощ от някой друг.


Разбира се изниква въпроса кой да е този опитен човек, като повечето занимаващи се с окултизъм се интересуват най-вече от пари, а не от това да помогнат. За съжаление тук не мога да ви дам конкретен отговор, просто ще трябва да търсите някой добронамерен човек, за който сте чули положителни отзиви. И никога не се задоволявайте само с едно мнение, също както бихте се посъветвали с няколко лекари при сериозен здравословен проблем.


И все пак тук ще поместя един от най-популярните начини, с които сравнително можете да определите дали имате някаква външна негативна намеса. Още в началото искам да уточня, че този метод засича и дори изчиства всякакви негативи като стрес, умора и т.н., така че не изпадайте в паника при вида на резултата.


За тази проверка, ще ви трябват едно прясно сурово яйце, стъклен буркан, в който да сложите яйцето и чиста вода. Под чиста вода разбирайте изворна (ако сте в града минерална), а в най-добрия случай вода от три извора (или три минерални води). Всичко това следва да направите вечер, преди да си легнете. Поставете яйцето в буркана и сипете водата, колкото да покрие яйцето. Така сложете буркана под леглото си, като за най-добри резултати той трябва да е под главата ви. Ако няма възможност да поставите буркана под леглото, то го поставете на земята до леглото възможно най-близко до главата ви. След това легнете да спите. На сутринта вземете яйцето от буркана и го чукнете, като изсипете съдържанието му вътре в самия буркан. Вярва се, че ако имате направена магия белтъка на яйцето ще бъде бял и на нишки, също както се получава, ако пуснете яйце в гореща вода. Разбира се, както споменах и в началото – този метод чисти всякакви негативи, така че не бързайте с паниката. Най-добре направете снимка на крайния резултат и я покажете на някой, който се занимава с подобни неща. Яйцето и водата трябва да изхвърлите на място, на което не се тъпче – до стена, до дърво и т.н.


Този метод може да ползвате, ако имате усещането, че ви е направена магия. Ако намерите косми, кръв, мъртви животни, яйца, пирони и изобщо странни предмети, не е нужно да го правите, а директно, след като сте отхвърлили всички логични обяснения за появата на тези странни предмети, да потърсите помощ от някой, който разбира от подобни неща. Нека повторя отново – този метод, както и повечето подобни, е само за разбиране дали имате магия, той не изчиства зловредните влияния. Ето защо при по-сериозни съмнения е добре да се обърнете към някой по-вещ от вас.


Успех!

6 коментара:

  1. това с яйцето е една голяма глупост. ако във водата има много хлор той преминава през черупката и прави химично съединение с белтъка (прави белтъка бял и на нишки)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Възможно е. Но дори и това да е истина, все пак обреда би бил интересен дори от чисто изследователска гледна точка.

      Изтриване
    2. ti nesi pro4el vnimatelno trqbva izvorna voda ili voda bez sadarjanie na hlor proceti pak

      Изтриване
  2. нали затова се казва чиста вода а не от чешмата.за да няма хлор

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всъщност под "чиста вода" в магическата практика се разбира нещо малко по-различно от смисъла, който влагаме в този израз в ежедневието. "Чиста" означава вода, от която не е пито, която не е имала допир с нищо друго, освен със съда, в който е била налята, за който също има изискване да е чист (но този път в истинския смисъл на думата) или дори нов.

      Разбира се, ако се спазват дословно изискванията за наливането на водата за обреди и магии от извори или реки, както е в повечето случаи, то тогава наистина няма да имаме наличие на хлор. Или поне не толкова голямо - не съм запозната с химичния състав на водите по извори и реки. :) В нашите градски условия, където няма извори и реки зад всяка пряка, можете да ползвате минерална вода.

      Изтриване
  3. като прочетох това последното се стреснах. Майка ми празказваше, че след като дядо ми починал и то при много странни обстоятелства, са намерили в мазето на къщата мъртва котка с отрязан лимон до нея и пирони

    ОтговорИзтриване

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.