събота, 24 декември 2016 г.

Зимна ваканция 2016/2017

Ето я и последната публикация за годината. Обикновено си давам равносметка за това какво се е случило през изминалите месеци, правя обзор на това колко публикации, колко посещения, колко коментари е имало в The Occult Room. Тази година няма да го правя, защото е уморително да повтаряме едно и също. Всъщност цифрите нямат толкова голямо значение, колкото това, че въпреки всичко блогът продължава да съществува и да се радва на вашето присъствие и интерес.

За мен 2016 беше една чудесна година, изпълнена с много промени, срещи и запознанства. Научих много, забравих много, търсих много и понякога намирах това, което търся. Надявам се и идната 2017 да успее да ми предложи толкова много и разнообразни емоции.

На вас ще пожелая лека зима, уютна Коледа и весело посрещане на 2017 година! Дано новата година донесе и на вас повече светлина, повече знания, повече радост, здраве и много късмет!

Бъдете щастливи, усмихвайте се и подклаждайте любопитството си с нови знания!

Успех!

3 коментара:

  1. Честита Коледа , мила Cath
    Благодаря ти за ценната помощ, която ми оказа през годината чрез достъп до книги, които вече са изчерпани по книжарниците...на Дорийн Валиенте , на Вивиън Краули. Това, което правиш чрез този сайт, е безценно! Продължавай така и бъди себе си! Това е първото нещо, което узнах, четейки статийте ти, ти си себе си! В днешно време все по-рядко срещам точно такива хора като теб.
    От няколко дни насам се интересувам живо от ритуалите на Русалиите. Знанията ми са повърхностни , но това си заслужава да се проучи и да се пази.
    С искрена благодарност
    Тауно

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за топлите думи! :) Русалиите са безспорно интересен обичай и аз вярвам, че ще успееш да откриеш много интересни неща за него. Успех!

      Изтриване
    2. Коледарите благославят, а Русалиите правят заклинания и така гонят болестите. Тези русалийски дружини са затворени общности и затова заклинанията им са обвити в тайнственост. Едно е сигурно- тук е в действие мъжкото начало/също както и при коледарите/, култ към Бога, вероятно Слънцето. А може и да има забрани или клетви, с които се опазват в тайна тези заклинания. Може би считат, че разкриването на тайната, би развалило действието на заклинанието. Но, чудно е как са успели да вмъкнат символиката на кръста и християнството в тези откровено езически ритуали. Забелязах обаче, че кръстът, който носят, е равнораменен, подобни кръстове често се използват като защитни символи в много езически традиции.

      Изтриване

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.