петък, 4 май 2012 г.

Призоваване за изпълнение на желание

В продължение на 9 дни,започвайки от петия ден след първата четвърт на Луната,трябва да палите тамян в чест на силите, покровителстващи странстващите души, казвайки молитва за успокоението на душите им. Със същата цел запалете свещ в чест на духовете покровителстващи тези души, за тяхното собствено спокойствие - за изпълнение на намислените желания. От време на време правете такива паления и в чест на гениите - със същата цел. 

Три нощи подред (с изключение на петък) запалвайте огън и го обиколяйте три пъти в кръг. Всеки път взимайте тамян, хвърляйте го в огъня и мислено умолявайте богинята Хеката 
да ви помогне в намисленото желание или начинание. Заставайки до огъня с лице на изток, казвайте с поглед, вперен в луната и звездите, следните думи (наум):



"О, Хеката! Богиньо на Небесата, Богиньо на Земята и Прозерпина в Хадес: о, майко на сенките! О, висша царице на армията на мъртвите, не изпращай срещу мен своите легиони. О, Хеката! Направи добро, като ги накараш да ми служат. О, тайнствена Хеката! Велика Богиньо на призоваванията. В, огъня посветен на теб, ще гори в твоя чест тамянът. О, тройна Хеката, велика богиньо, пристъпваща в заклинания, нека твоята божественост дойде при мен, твоята мощ да ме обгърне, и небесата да не се противят! В името на Хеката! О, Гений владетел на ветровете! В името на Хеката! Души на страдащите мъртъвци! В името на Хеката! О, души,вълнуващи се в ниските слоеве, бъдете мои помощници, моята сила, моята войска. Помогнете ми за изпълнението на...(изрича се желанието)."

Казвайки желанието, обиколете отново три пъти около огъня и хвърлете в него отново тамян. След това хвърлете в огъня къшей хляб и малко вино в името на всички страдащи души. Кажете следните думи:

"В името на Хеката,в тишината на нощта, аз призовавам въздушните легиони и войските Куобсоб. На едни аз предлагам благовоние, приятно за тях. На други давам хляб, който те жадуват. На трети давам вино, за което мечтаят. Затова, докато блестят могъщите звезди над мен и моята предизвикана и поддържана сила действа като владетел в пурпурна одежда, твоят слуга, о, Хеката, ляга да спи с доверие в осъществяване на намисленото желание (изрича се желанието)."

Източник:

5 коментара:

  1. Добре, че вече не се практикува "горене на клада". И добре, че (все още) имаме свобода на словото.

    Иначе здраве и щастие ви пожелавам, в колкото и безумни неща да вярвате!

    ОтговорИзтриване
  2. Г-н Бончев, не знам дали сте запознат, но на територията на България съвсем не е имало практики от типа "горене на клада" в този смисъл, който предполагам, че влагате. И наистина, добре е, че живеем във време, в което дори Конституцията позволява на всеки да вярва в каквото прецени:

    Чл. 13. (1) Вероизповеданията са свободни.

    Чл. 37. (1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.

    Благодаря Ви за пожеланията, но нека направим уточнението, че нещата, които публикувам не са задължително нещо, в което вярвам, а служат и за обогатяване на знанията на моите читатели в областта на окултизма и езотериката, каквато е и тематиката на блог-а.

    Иначе и аз ви пожелавам късмет и успех, в колкото и безумни неща да вярвате Вие самият!

    ОтговорИзтриване
  3. За жалост и в българските земи са горени хора на клада заради религиозните им възгледи.

    Знам какво пише в конституцията. Да и се радваме докато можем, защото без да държа да съм черноглед, предричам, че до десетилетия можем да стигнем до това:

    Кувейт: Смъртно наказание за богохулство

    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4775731

    ОтговорИзтриване
  4. Заради религиозните им възгледи - възможно е, но не и заради заниманията им с магия, което аз имам предвид, позовавайки се на коментираната от вас публикация по-горе. Ако пък смятате, че и в България е имало "горене на вещици", то ще се радвам да подкрепите твърдението си със съответните доказателства - подходяща литература, други сведения, документи и пр.

    Интересна статия, признавам. Но имайки предвид историческите и социални предпоставки, силно се съмнявам това да се случи в България, камо ли до 10 години. Разбира се, това е една съвсем друга тема.

    ОтговорИзтриване
  5. Не, нямах в предвид "горене на клада" специално заради занимания с магия, а точно заради различни от общоприетите религиозни възгледи - основно за богомилите става въпрос. Така наречените "занимания с магия" също се приемат за различни религиозни виждания и по българските земи не са горени "вещици" единствено и само защото по времето, когато тази параноя се разгаря, българските институции, които биха вършили това са унищожени от чуждо нашествие.

    И аз се надявам, че в България няма да станем свидетели на религиозен фанатизъм и нетърпимост от средновековен тип, макар, че някои се опитват:


    Църквата не одобрява концерта на Лейди Гага в София

    Църквата не одобрява концерта на Лейди Гага в София, съобщи dariknews.bg.

    Преди три години в декларация църквата се обяви срещу концерта на Мадона в столицата.

    http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2012/05/04/1820963_curkvata_ne_odobriava_koncerta_na_leidi_gaga_v_sofiia/?ref=rss

    ОтговорИзтриване

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.