понеделник, 30 март 2015 г.

Примери за предметни магии от арабския свят

Автор на статията: rain

Споменаването на думата магия събужда в съзнанието на мнозина зловещи картини и предизвиква суеверен страх. Едва ли има някой, който да не е чувал истории за намерени странни предмети, причиняващи поредица от нещастия и злини в живота на нищо неподозиращите хора. А може би и вие самите сте били потърпевши на подобна атака.

В настоящата публикация ще ви представя автентичен снимков и видео материал, демонстриращ различни видове намерени предметни магии от арабския свят и които са доста сходни с извършваните и по нашите земи. В повечето от посочените случаи се касае за въздействия с цел причиняване на вреда, които са били скрити или заровоени на различни места в близост или в дома на жертвата.

Магия с катинар, около който е загъната изписана муска

Магия с промушен от гвоздеи лимон и вързана към него муска

Любовна магия с яйца

Заровена магия, състояща се от изписана муска,
поставена в устата на отрязана змийска глава

Магия за вреда с игли

Заровена магия предназначена за безплодие

Магия причинила болест, обшита в кожа от хиена

Заровена магия за болест.
Муската е била сложена в корема на хамелеон

Изложение  на различни видове намерени предметни магии

Магия за импотентност

Магия за привличане на пари с
банкнота и животински части

Изображения на намерени муски, обшити в кожа

Муска с гробищна пръст

Магия изписана върху животинска кожа и намерена в автомобил

Скрити предметни носители на любовна магия

Уловена в рибарска мрежа магия, която е била хвърлена
с камък в морето и съдържаща 114 муски

Восъчни фигури със заснетотото
лице на жертвата прикрепено към тях


Магия изписана върху подметка на чехъл

Магия с яйца, открити заровени в пясък

Магия с игли, вързани парцали и муски

Магия съдържаща лист от Корана
 и шишета с неизвестни течности

Магия заровена в гроб с нож и змийска кожа

Магия изписана върху парче златен лист

Магия за любов с изписана муска, сложена в глинена кукла

Разгънати муски с изписани заклинания
свързани с изпращането на джинове за вреда

Унищожаване на намерена муска във вода

Колекция от намерени муски и
различни видове талисмани


Открита магия, предназначена за раздяла на двама, състояща се от изписани със заклинателни формули човешки фигури, намазани с неопределена течност.


Заровена магия предназначена за вреда, състояща се от изписани муски завити около мъртъв гущер и кичур човешка коса


Заровена магия за смърт с части от животински 
или човешки кости и вързани за тях муски

В повечето случаи при откриването на подобни скрити или заровени предмети първата реакция е да се изпадне в паника и да се тръгне при всякакъв вид лица, подвизаващи се като врачки, магове или ходжи. Това не е разумен подход, особено у нас, където всеки втори „специалист” е най-обикновен мошеник, който с удоволствие би се възползвал от нещастието и страха ви, за да изкара парична облага.

Преди да започнете да търсите веща особа, която би могла да ви окаже адекватна помощ и съдействие за развалянето на намерената магия, най-напред се опитайте да се предпазите сами с няколко прости действия.

Мнозина без да се замислят хващат с ръка намерената вещ и я хвърлят на боклука, смятайки, че така проблемът е приключен. Това обаче далеч не е достатъчно и дори може да бъде опасно, тъй като повечето магии въздействат чрез директен контакт като пипане, прекрачване, настъпвне или поглъщане. Ето защо, по правило такива предмети никога не се пипат с голи ръце, а се захващат с някаква материя или сух клон и се отнасят далеч от дома. Друго често срещано действие е намерена магия да се хвърля в течаща вода или да се изгори в огън. Един единствен универсален начин за неутрализиране за съжаление няма и успешното разваляне зависи от вида на самото влияние. Съществува също така и едно популярно схващане, свързано с намерени муски, че те не бива да се изгарят. Обяснението зад това правило се крие в самия огън. Като елемент, от който са създадени джиновете, той им дава сила, а определена част от арабските магии се активират именно чрез изгаряне, съответно хвърлянето им в огън очевидно не би било добра идея. Тук адекватният избор и начин за неутрализиране би бил чрез вода. В други случаи дадени вредоносни въздействия състоящи се от парчета дреха, саван или връзки с навързани възли изискват първо те да бъдат развързани или разрязани и чак след това да се унищожат.

Могат да се дадат и други примери, но това което бих ви посъветвал е, ако се сблъскате със странен предмет, за който подозирате, че може да бъде магия е да го отнесете далеч от жилището си и в зависимост от вида му да потърсите и съответната помощ. Така например, ако става въпрос за намерена муска, желателно е тя да бъде отворена, за да се види точното й съдържанието и предназначение. И преди всичко, най-важното е да не се поддавате на излишен стрес и тревоги, тъй като те само могат да бъдат врата към нещастието.

Ако статията ви се е сторила интересна, или пък искате да научите повече за арабската магия, съветвам ви да посетите сайта на rain - http://arabskamagia.blogspot.com/

1 коментар:

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.