четвъртък, 19 януари 2012 г.

Какви окултни книги да чета?

Доста често ми се случва някой начинаещ да ми зададе този въпрос. Ако трябва да съм честна, той ми се струва един от най-трудните. От една страна аз няма как да знам точно какви са предпочитанията на човека срещу мен, а от друга - този човек рядко знае сам какво точно търси. От своя страна аз нямам безгранични познания и все още има много книги, които не съм прочела. Начинаещите обаче знаят само, че магията силно ги привлича, но рядко се питат в каква насока. Това е доста лошо, защото никой не би могъл да ви препоръча книга, без да знае в каква сфера са интересите ви. Независимо дали книгата е художествена, научна или окултна. Така че когато питате за съвет какво да прочетете, то уточнете какво ви интересува. Иначе не само, че повечето хора няма да си направят труда, да ви отговорят, но също така ще получите и най-различни и често объркващи отговори. Така е твърде възможно да си купите книга, която съвсем не ви интересува.

Оставам с впечатлението, че начинаещите искат някакъв списък, подобно на списъците за четене на книги през лятната ваканция. За ваше огромно разочарование трябва да кажа, че аз няма да ви дам такъв списък. Вместо това, ще ви кажа аз как си купувах книги, когато бях на ваше място.

Тогава всеки ден след училище бързах, за да отида до книжарницата и да прекарам поне един час пред раздела „Езотерика и окултизъм”. Там разглеждах и преглеждах всички книги, като получавах доста ясна информация дали тази книга ми харесва, какво има в нея, как е написана и пр. Още по-хубаво беше, че ако нещо ми харесаше просто го купувах. Всъщност така правя и до сега!

Ето защо моят съвет към всички начинаещи, които се чудят какво да четат е да отидат до някоя книжарница, или дори да влезнат в интернет книжарница, и просто да разгледат. Да разгърнат книгата, да прочетат резюмето. Ако наистина искате да се занимавате с тайни учения и практики, то последното, от което имате нужда е мързел или неувереност в собствения си избор!

Успех!

Някои книжарници:

Хеликон

Пингвините

Orange

Ciela

Store.bg


3 коментара:

  1. Здравейте, писах Ви на мейла, търся навсякъде безуспешно книгата Баяния и магии от Ивета Тодорова - Пиргова, моля Ви, намерете начин да ми я изпратите като ксеро копие срещу заплащане. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Отговорила съм Ви на писмото, но по принцип съвета ми към всички, които търсят книгата е да проверят в библиотеките.

      Изтриване

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.