четвъртък, 15 септември 2011 г.

Авантюрин

Заради искрите, които сякаш блестят в него, авантюринът е считан за един от най-мистичните и непредвидими камъни. Авантюринът е разновидност на зърнестия кварц. Цветовете му като зелено, жълто, синьо, черно и вишнево придобива от примесите на слюда, мед и хематит. Името му идва от италиански „a ventura – по случайност, заради начина, по който е бил открит.

Талисмани и амулети

Авантюринът е камък на енергичните, предприемчиви хора – моряци и пътешественици, бизнесмени и банкери – всички тези, които не се страхуват да поемат рискове и да разчитат само на късмета си. Този камък съдейства за засилването на самоувереността и независимостта на притежателя си. Счита се, обаче, че авантюринът не може да се носи по-дълго от една лунна фаза, иначе ще промени енергията си. Той поражда весело, радостно настроение у приносителя си. Прави ума ясен, уравновесява емоциите, изчиства аурата и помага за превъзмогването на страх и нервност.

Лечебни свойства

Авантюринът се счита за особено полезен при кожни болести като обриви и екземи, а някои го му приписват лечебни свойства помагащи дори при косопад. Вярва се, че този камък може да изглади тена на кожата и да премахне брадавиците, но само ако се носи на китката или врата под формата на големи, дълги нанизи. Авантюринът подобрява метаболизма и изобщо дейността на храносмилателната система.

Магически способности

Считан е за камък, който може да засили всякакви чувства и емоции, в това число дори да предизвика любовта на желания партньор. Авантюринът се използва при всякакви заклинания за увеличаване на интелекта, личната сила и изобретателността. Вярва се, че може да увеличи оптимизма и самоувереността на приносителя си. Помага за по-усилено сънуване.

Забележка:

Този камък има много цветови разновидности и техните свойства понякога се различават. Ако желаете да работите с него, то предварително проучете сами тези разлики!!!

по материали от: http://www.jewels-empire.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.