понеделник, 19 септември 2011 г.

Елементално пречистване на дома


Понякога имаме усещането, че енергиите в дома ни не са положителни и стабилни, каквито са по принцип, а сякаш са променили своят заряд. Това може да стане и без върху вас да действа някакво проклятие, а просо защото в нашето ежедневие ние внасяме в дома си и не толкова положителни емоции. Ето защо е хубаво, от време на време, да се прави някакво леко пречистване. Това, което ще ви предложа тук, е лека вариация на един ритуал от книгата "Магическото Домакинство" на Скот Кънингам и Дейвид Харингтън.

Необходими са ви:

- купа със сол, която представлява силата на елемента Земя

- купа с вода (изворна), която представлява силата на елемента Вода

- запалена свещ, най-добре бяла, символизираща елемента Огън

- благовоние, тамян или например ангелика (Angelica archangelica L.) или друго пречистващо благовоние, съответно за елемента Въздух

Хубаво е да правите този ритуал, когато сте сами в къщата и можете да се отпуснете наистина и да се съсредоточите върху това, което правите без да бъдете прекъсвани. Изчистете къщата си първо с метла и парцал. Отворете всички врати и прозорци. Съберете необходимите ви инструменти на едно място и поставете дланите си над тях. Съсредоточете се върху това, което ще правите и предайте върху инструментите желаната енергия. Ако желаете можете да кажете нещо от типа:

"Зареждам тези символи на елементите да пречистят дома ми от всяко зло!"

След това вземете съда със солта и обикаляйки дома си в посока на часовниковата стрелка, поръсвайте от нея, най-вече в ъглите, казвайки отново нещо от типа:

"Със силата на елемента Земя пречиствам този дом!"

Лично аз казвам просто "Нека бъде пречистено!", не забравяйте, че имате поле за изява и лично творчество.

Това действие повтаряте с всички елементи. Редът, който съм показала е този, който аз използвам, но ако не ви харесва - можете да го промените. И така след като сте обиколили цялата къща, всички стаи и сте поръсили със солта, с водата, прекарали сте пламъка и сте окадили с благовонието, отново се върнете на изходната точка. Спрете се и почувствайте дома си пречистен и омиротворен. Можете да завършите обреда, като кажете нещо от типа:

"Така да бъде!"

Оставете свещта и благовонието да догорят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.