сряда, 8 юни 2011 г.

"Принципи на Уика"



Принципи на Уика” от Вивиан Кроули е единствената книга, която ви е нужна, за да започнете да се занимавате с тази традиция. Тази книга е написана на ясен и достъпен език, без въвеждане на излишна терминология, без ненужно задълбаване в грандиозни ритуали, шармантни облекла и декорации и други, така типични за комерсиалната литература посветена на уика. В няколко конкретни раздела авторката ви дава онзи нужен минимум, за да имате увереността да започнете занятията си с уика.
Допълнителен бонус, който винаги ме е карал да препоръчвам книгата на начинаещите в уика, е наличието на прости начални упражнения след всеки раздел. Тези упражнения са съобразени с това, че читателите най-вероятно тепърва започват да се занимават с окултизъм и съответно са сравнително лесни и приятни, но в същото време доста ефективни.

Както самата Вивиан Кроули споменава в увода на „Принципи на Уика”, книгата е предназначена да запознае читателя с основите на уика. След нея вие с ясно съзнание можете да решите дали тази традиция е за вас, или имате нужда от нещо съвсем различно.

Ако трябва да определя кои са и негативните неща в „Принципи на Уика”, то това ще е най-вече факта, че книгата е доста старо издание и не е преработвана. В края й е поместена информация за групи, някои от които вече не съществуват. За по-напредналите книгата може да се стори и скучна, но въпреки това аз ви съветвам да я прочетете, защото дава наистина доста добра представа за това какво и как е уика.

Книгата е на българския пазар от много години и беше на изключително добра цена – 5 лв., което я правеше достъпна за доста по-широк кръг от читатели, дори и най-младите. За съжаление цената вече върви към 12 лв., вероятно заради засиления интерес. Но за сметка на това може да се намери почти във всяка книжарница.
В заключение мога да кажа, че това е най-приятната и полезна „джобна” книга, посветена на уика, която съм чела!

Редакция 11.09.2016 г. : Тъй като книгата вече трудно се намира по книжарниците, ето линк, за да си я свалите в електронен вариант - ТУК.

5 коментара:

  1. Моля те,ако може да качиш тази книга щом я имаш.Аю нямам възможност да обикалям книжарниците и да я търся.Затова,ако може я качи.Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,

      линкове за сваляне на тази, както и на други книги, можете да намерите в тази публикация:

      http://occultroom.blogspot.com/2012/11/blog-post_21.html

      Изтриване
    2. Здравейте, търся тази книга буквално от години ... и най - после ... Имате едно голямо БЛАГОДАРЯ и от мен!

      Изтриване
  2. https://artplus.bg/index.php/upotrebjavani-knigi/principi-na-uika-vivian-krauli-upotrebjavana-kniga-10428.html

    ОтговорИзтриване

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.