понеделник, 6 юни 2011 г.

Свещи - основна информация 2 част

2.Обличане на свещите (или т.нар. dressing)

След като свещта е обозначена, тя може да бъде обработена с изсушени билки, масла, пудри/прахове и други.
Ако се използват няколко масла за една свещ, ръцете трябва да се мият с някакъв силен алкохол или спирт след всяка манипулация. Чак след това може да се продължи с поставянето на следващия пласт.

2.1. Поставяне (нанасяне) на масло

Ако свещта ще се ползва за привличане или за премахване на нещо, то може да се ползва същата техника като при обозначаването. Има, разбира се, и други техники.
Ако се цели въздействие върху човек или институция, подходящ е и метода „усукване”.

-Горе/Долу

Когато свещта ще се използва за привличане на нещо се започва отдолу нагоре. С показалец потопен в масло се започва от основата на свещта и въртейки я се покрива цялата. За самата посока на усукването лично аз смятам, че за благотворни действия следва да въртите показалеца надясно, а за негативни - наляво, като в това число влизат и любовните заклинания.

Аналогично при употребата на свещта за премахването на нещо се започва от върха на свещта към основата й.

-От средата навън

Разпространено е и поставяне на маслото от средата на свещта първо нагоре, а после пак започвайки от средата – надолу.

-Триъгълник на вещиците

Не мога да дам логично обяснение защо носи такова наименование, вероятно за да е по-внушително. Започва се от „предната” страна на свещта в основата – отляво надясно. След това до върха от дясната страна – визуализирайки една страна на триъгълник. После отново от основата, но от лявата страна нагоре към върха, завършвайки триъгълника. Свещта се обръща и процедурата се повтаря и от „задната” страна.

-Усукване с две ръце

Намазват се дланите с масло и се потъркват визуализирайки целта, поради която свещта ще бъде запалена. С движение, подобно на това, когато се изцеждат мокри дрехи, маслото се втрива в свещта от средата към краищата.

2.2. Нанасяне на билки

След нанасянето на маслото, върху свещта може да се сложат и билки. Просто сложете подходящите за случая билки в някакъв съд и оваляйте свещта в тях.

2.3. Нанасяне на прахове

Праховете са последният материал, който следва да се нанесе върху свещта. Характерна практика е за африканските традиции, и става чрез „издухване” на праха върху свещта, което е и един от най-удачните варианти. Поставяте в дланта си праха, пред нея свещта и ..."издухвате".

Успех!

3 коментара:

  1. Здравей, Катх!
    Първо - браво за хубавия блог! Не се срещат често блогове с толкова практична и добре систематизирана информация. Благодаря, че във всички форуми и сайтове, в които съм те срещала, отговаряш ясно и точно на въпросите, които задават незнаещите.

    Би ли ми обяснила, моля те, как да надписвам и "обличам" чаени свещи? Техниките, които си дала тук и които съм срещала на други места ми изглеждат подходящи само за по-високи свещи... Благодаря предварително!

    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей,
    правилно си разбрала, че свещите, които са подходящи за обличане и надписване са от класическите високи свещи. Това се обяснява твърде лесно - площта им е по-голяма и съответно по-лесно се пише на тях. Препоръчвам на всички да потърсят т.нар. "Домакински свещи" - продават се в кутия и са на прилична цена, за разлика от единичните бройки високи свещи.
    Разбира се, тези техники, които съм посочила могат да се приложат и на други видове свещи, но е хубаво да са по-големи от чаените.

    От друга страна чаените свещи могат да бъдат "обличани", което става по същия начин, но съобразно самата форма на свещта. Примерно няма да има посоки Горе/Долу, а можете да ги замените с Наляво/Надясно или казано по-ясно с посоките на часовниковата стрелка. Поставяте малко масло в дланите си, взимате в тях чаената свещ и ако искате да привличате нещо ги "обличате" като правите въртеливи движения с горната ръка в посока на часовниковата стрелка, а ако искате да премахвате нещо - в посока обратна на часовниковата стрелка. Или както съм написала по-горе:

    "за благотворни действия следва да въртите показалеца надясно, а за негативни - наляво"

    В случая с чаените свещи няма да е показалеца, а самата длан. Но моят личен съвет е, че за ваше удобство е хубаво да се сдобиете с домакински/високи свещи.

    Успех и благодаря за милите думи!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за обяснението! От доста време се чудех как става.

    Слънчев ден!

    ОтговорИзтриване

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.