четвъртък, 16 юни 2011 г.

Амазонит

Амазонитът варира цветово от жълто-зелен до синьо-зелен и също така може да има бели ивици. Не се знае от къде идва името на този камък. В някои източници се твърди, че наименованието му е изведено от река Амазонка, въпреки че не е намиран в този район. Най-подкрепяната теория е, че амазонита е кръстен така в чест на мистичните жени-войни - Амазонките, чийто любим цвят бил зеленият.

Талисмани и амулети

Като талисман амазонита се използва много рядко, заради способността си да причинява мързел.

Лечебни свойства

Амазонитът е известен най-вече с това, че съществува вярване, че е способен да засили мъжката потентност. Също така се вярва, че подобрява състоянието на кожата и изглажда бръчките. Този камък успокоява нервната система, подсилва сърцето, спомага за добро настроение и премахва ниското самочувствие. Оказва добро влияние при артрит, ревматизъм и остеохондроза на шийните прешлени. За последното се препоръчва да се масажира болезненото място с парче амазонит.

Магически способности

Този камък се свързва с изграждането на домакинство и укрепването на семейни отношения. За да предпазите къщата си от злополуки (пожар, наводнение, земетресение и др.), може да заровите амазонит под основите й.

по материали от: http://www.jewels-empire.com

2 коментара:

  1. Би ли обяснила как се използва за лечение, след като не е препоръчителен за направа на амулети?

    ОтговорИзтриване
  2. Не е препоръчителен за направа на амулети, защото по този начин ще е непрекъснато в допир с приносителя си и се вярва, че така, ще причини мързел у него. Но при лечението камъкът има ограничен допир с тялото - най-често веднъж на ден.

    Разбира се, това са различни поверия, свързани с Амазонита и е хубаво употребата му, както и тази на всички останали скъпоценни и полускъпоценни камъни, да бъде съобразена с вашите конкретни вярвания, религия или система.

    Колкото до методите за лечение, чрез скъпоценни или полускъпоценни камъни засвидетелствани в историята, то те са най-често поставяне на камъка на болното място, масажиране с него и счукване на камъка на прах, който се пие като лекарство.

    Искам да подчертая, че за всеки здравословен проблем трябва да се консултирате с личния си лекар, преди да прибегнете към алтернативна медицина!

    ОтговорИзтриване

Преди да бъде публикуван Вашият коментар трябва да бъде одобрен от администратор.